A Third Option

We have thought of a third option for investing, thanks to a comment made by Rational Dutch in the two investment options blog post earlier this week.

Option 3: invest a bigger amount of money every quarter

We could invest a bigger amount of money (it’s big money for us) every quarter with BinckBank. Right after dividends are paid out we could fill up our account to (for example) €5000 and thus reinvest the dividends plus invest a huge chunk of cash. This would cost €11.50 (€6.50+0.1%) in transaction fees. We would only be buying All-World ETFs, since we’re in the wealth building stage. We can’t buy Vanguard bond funds through BinckBank (yet?) anyway. We could still buy bonds with Meesman or SNS Fundcoach at 0.5% transaction fee and 0.3% TER, if we’re interested.

We’ll look at all three options this weekend. Is there a fourth option to consider?

Love,

Mrs EconoWiser

Advertisements

4 thoughts on “A Third Option

 1. leo

  Ik lees je blogs met interesse, maar ik zou op dit moment niet erg happig zijn om grote bedragen in de aandelenbeurs te stoppen. Is het niet raadzaam om ‘gewoon’ even het overtollige geld op een saaie spaarrekening te laten wachten tot de beurzen eens fors gaan corrigeren (wat sowieso een keer gaat gebeuren). Vanwaar die haast om het geld per se in aandelen te willen stoppen?

  Wellicht heb je onlangs de Tegenlicht-documentaire ‘The Wall Street Code’ gezien: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1377389? Hierin doen managers van hedgefondsen uit de doeken wie er in de aandelenmarkten aan de touwtjes trekken. Echt shocking: heeft helemaal niets meer met reeele economie/waardering van bedrijven te maken.

  Suggestie: als je toch financiele onafhankelijkheid nastreeft en je hebt veel cash op de plank liggen, waarom dan gaan leuk pandje kopen in steden met grote woonbehoefte (Amsterdam/Utrecht etc.) en verhuren? Het valt mij op dat je erg gefixeerd bent op aandelen en obligaties. Dit kan een blinde vlek zijn.

  Reply
  1. econowiser Post author

   Dat overtollige geld staat nu inderdaad op een saaie spaarrekening ontzettend niks te doen tegen minder dan 2% rente. Met de inflatie en de vermogensrendementsheffing is het om te janken. Als het huis in Hongarije dadelijk is verkocht hebben we zo’n groot bedrag…en door onze levensstijl en hoge inkomens groeit dat alleen maar keihard aan. We snappen dat dit een zwaar luxeprobleem is.

   Het ontzettend vervelende is dat we het niet in de hypotheek kunnen gooien omdat we een bankspaarhypotheek hebben. Zoals het er nu naar uit ziet hebben we dadelijk gewoon 1/3 van de waarde van ons huis op de bank staan….da’s nogal! We hebben al 1/3 afgelost, dus ik zou het liefst alles erin gooien en lekker al op 2/3 zitten. Maar mede dankzij onze geweldige overheid die de fiscale klem vast blijft houden kan dat niet!

   Je hebt gelijk, op dit moment staat de beurs gewoon op z’n hoogst ooit en daarom vinden we het moeilijk om er geld in te gooien. Wel geloof ik nog steeds dat indexbeleggen op de lange termijn voor ons gewoon de beste optie is als de klem op de hypotheek zo blijft.

   Een pandje kopen en verhuren…..oooooooooh dat zou ik ook graag willen! Maar, de manlief pertinent NIET. Hij wil het risico en het gezeik niet. En daar ga ik dus geen ruzie over maken. Dus helaas is ook dat geen optie.

   Ik ga de Tegenlicht documentaire kijken! Wel is het zo dat wij dus willen gaan beleggen op een manier waarbij er geen managers van hedgefondsen bij komen kijken, omdat we de index via een tracker volgen. Aan ons verdienen de beursmannetjes dus geen cent.

   Bedankt voor het meedenken!

   Reply
   1. econowiser Post author

    Oh joehoe!!! Vooral de emerging markets daalt flink!
    Ik zie all-world er niet bij staan, maar die staat al heel laag op 0.25%.
    Bedankt voor de tip!
    Ik wilde vandaag toch al met Vanguard gaan bellen over het een en ander.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s